Asbest verwijderen Rijswijk

Asbest Rijswijk

Tot in de jaren 90 werd asbest gezien als een fantastisch bouwmateriaal, vanwege de grote brandveiligheid, en uitstekende isolatie. Nu men meer weet over de gevaren van asbestvezels, heeft de overheid verplicht om voor 2024 alle asbestonderdelen te verwijderen en afvoeren. Bent u van plan om het dak van uw woning in Rijswijk te renoveren? Vraag dan eerst een asbestinventarisatie aan. Een specialist zal het pand controleren en vervolgens een asbestinventarisatierapport aan u overdragen. Hierin staat een advies voor een eventuele asbestsanering of sloopvergunning. Wilt u meer weten over het herkennen, verwijderen en afvoeren van asbestplaten? Of bent u benieuwd naar de kosten? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in. Geef hierop uw wensen voor de asbestverwijdering of asbestinventarisatie aan. Wij werken samen met diverse bedrijven in Rijswijk, en sturen u dan ook spoedig meerdere vrijblijvende offertes van experts uit ons netwerk toe. Kies zelf voor de expert die bij u past!

Asbest herkennen

Wie aan de slag wil met het verwijderen of vervangen van het dakbeschot, doet er goed aan te weten hoe asbest is te herkennen. Asbest kan namelijk in verschillende materialen voorkomen, en is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Over het algemeen zijn asbestproducten te verdelen in twee categorieën: vasthechtende en loshechtende producten. Bij de vasthechtende producten is er geen gevaar van asbestvezels, omdat deze in het materiaal vast zitten. Een voorbeeld hiervan is asbestcement. De loshechtende variant is gevaarlijker, omdat de vezels dan los kunnen komen. Deze asbest is te herkennen aan de vezelachtige structuur, of in het geval van dakbeschot aan de lichtgrijze kleur.

Asbest in huis of bedrijf

De meest voorkomende plek van asbestisolatie is het dak en dakbeschot. Zo is er vaak asbest gebruikt voor het creëren van een dak van golfplaten, en is het onderliggende dakbeschot van standaard pannendaken meestal ook van asbestplaten gemaakt. Asbestvezels kunnen echter nog in vele andere onderdelen van uw woning of bedrijfspand in Rijswijk voorkomen. Zo komt het bijvoorbeeld voor in rioolleidingen, ventilatiepijpen, vensterbanken en vloerbedekking. Vermoed u dat er ergens asbest zit? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren, voordat u begint met het verwijderen van het materiaal. Zo weet u zeker dat u niet onnodig wordt blootgesteld aan de schadelijke vezels.

asbestverwijdering Rijswijk

Asbest laten verwijderen in uw woning of bedrijfspand? De specialisten helpen u graag!

Benieuwd naar de kosten van asbestonderzoek en asbestsanering? Vergelijk offertes van specialisten uit Rijswijk.

asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie bij renovatie- of sloopwerkzaamheden

Voordat het mogelijk is het dak te vervangen, dient u bij de gemeente een sloopvergunning aan te vragen. Deze vergunning wordt echter alleen uitgegeven wanneer er sprake is geweest van een asbestinventarisatie. Bij een dergelijk asbestonderzoek zal een specialist het dak controleren op de eventuele aanwezigheid van asbestisolatie, en hierop een asbestinventarisatierapport uitbrengen. In dit asbestinventarisatierapport staat het advies voor het saneren van een pand, en krijgt u meer informatie over het eventueel eigenhandig afvoeren van het materiaal. De kosten voor een asbestinventarisatie en de daaropvolgende asbestverwijdering hangen af van het soort asbestonderzoek dat u laat uitvoeren, en de mate van asbestsanering die nodig is.

asbest herkennen

Asbestonderzoek type A, B, 0 of G

Wie een aanvraag doet voor een asbestinventarisatie heeft hierbij de keus uit vier verschillende onderzoeken. De eerste keus die men moet maken is die tussen een A en 0 onderzoek. Een type A asbestonderzoek past men toe bij panden die men wil slopen, en is geschikt voor de inventarisatie van direct waarneembare asbesthoudende producten. Eventueel is een B asbestonderzoek noodzakelijk als aanvulling, voor het onderzoeken van vermoedens van asbesthoudende bronnen. Een type 0 asbestonderzoek is toe te passen bij een gebouw in Rijswijk dat nog in gebruik is. Men kijkt dan in hoeverre er sprake is van blootstelling aan de asbestvezels.

asbestsanering Rijswijk

Asbest laten verwijderen

Is er uit het asbestinventarisatierapport gebleken dat u een woonhuis of bedrijf moet laten saneren, dan moet u overwegen in hoeverre u eigenhandig de klus wilt uitvoeren. Een specialist op het gebied van asbestsanering zal namelijk gebruik maken van professionele technieken en draagt altijd beschermende kleding bij het afhandelen van de asbestverwijdering. Wie zelf een ruimte wil saneren moet dan ook voldoen aan strenge voorwaarden. Het is bijvoorbeeld enkel mogelijk om eigenhandig de asbestsanering uit te voeren wanneer u het materiaal onbeschadigd kunt verwijderen, en het gaat om een kleinere hoeveelheid dan 35 m2. Bedrijven moeten altijd een expert inzetten voor de asbestverwijdering.

asbestinventarisatierapport

Asbest zelf afvoeren

Of het mogelijk is zelf de asbestverwijdering uit te voeren staat beschreven in het Bouwbesluit 2012, daarin staan tevens de regels voor het afvoeren en verpakken van de asbestplaten die u van het dakbeschot of een andere plek verwijdert. Het afvoeren doet u het beste naar een erkende stortplaats in de gemeente. Vindt u het niet prettig om zelf de asbest te moeten verwijderen en afvoeren? Aarzel dan niet om een SC 540 gecertificeerd asbestbedrijf uit ons netwerk in Rijswijk in te schakelen. Alle professionals helpen u met plezier bij de asbestsanering, en geven u desgewenst tips over het herkennen en afvoeren van andere asbestproducten.

asbest saneren en afvoeren

Asbestanalyse uitvoeren

Omdat het lastig is asbest te herkennen, bestaat er de mogelijkheid om een asbestanalyse aan te vragen. Bij een asbestanalyse moet u een monster van twee bij twee centimeter nemen van het materiaal, en deze opsturen naar een erkend asbestbedrijf uit Rijswijk. Hier zal men kijken of het inderdaad gaat om asbestvezels of een ander product. Vindt u het eng om zomaar te snijden in de platen bij het dak? De medewerkers van een bedrijf kunnen u tevens ondersteunen bij het nemen van de monsters. Op basis van de asbestanalyse zal men eveneens een klein asbestinventarisatierapport uitbrengen, en u informeren over de opties voor asbestverwijdering.

asbest verwijderen kosten

Subsidieregeling asbestdaken verwijderen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Rijswijk de vraag of het mogelijk is om een subsidie aan te vragen voor een asbestsanering. Het antwoord hierop is: Ja. Mits het gaat om het saneren van asbestdaken. Bent u een particulier en wilt u een asbestdak saneren, dan moet u ervoor zorgen dat de naam op de aanvraag voor de subsidie dezelfde is als die op de factuur. Alleen dan is het een optie de subsidie te krijgen. Voor bedrijven en scholen gelden andere eisen voor de subsidie, welke afhangen van het bouwjaar van het pand en de uiteindelijke prijs voor de asbestverwijdering.

asbestverwijdering offerte Rijswijk

Kosten

De kosten voor een asbestinventarisatie, asbestsanering en een eventuele monsteranalyse, hangen van diverse factoren af, bijvoorbeeld het soort onderzoek dat u laat uitvoeren. Voor een type A onderzoek, inclusief asbestinventarisatierapport, moet u rekening houden met kosten rond de €400,- terwijl een 0 test uitkomt op een prijs van €70,-. Het daadwerkelijke saneren van uw pand brengt kosten van ongeveer €25,- per vierkante met er mee. Voert u zonder hulp de asbestsanering uit? Dan liggen de kosten rond de €12,50 per m2, inclusief het wegbrengen van het asbestafval. Wilt u meer weten over prijzen en subsidie? Vraag dan vrijblijvend enkele prijsopgaven bij ons aan.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het saneren van uw woonhuis in Rijswijk? Hebt u een vraag over het aanvragen van een subsidie? Of wil u weten of er sprake is van asbestisolatie bij uw golfplaten garagedak? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beheren een netwerk van erkende asbestbedrijven, die u met plezier van dienst zijn. Geef op het offerteformulier aan waar u naar op zoek bent, en wij sturen u vrijblijvend enkele offertes toe van professionals uit Rijswijk. Het is aan u om op basis van een prijsvergelijking te kiezen voor het bedrijf dat bij uw wensen aansluit.