Inventarisatie & Sanering

Vergelijk offertes van asbest specialisten in Dordrecht!

Gratis offertes!

Asbest Dordrecht – Inventariseren en verwijderen

Vermoedt u asbest in uw huis in Dordrecht? In sommige gevallen is het voor uw gezondheid raadzaam om het asbest te laten verwijderen. Laat bij een vermoeden op asbesthoudende materialen daarom zo snel mogelijk een asbestinventarisatie uitvoeren, zodat u zeker weet of een asbestsanering wel of niet noodzakelijk is. Voor het uitvoeren van een asbestinventarisatie dient u contact op te nemen met een ervaren asbestsaneringsbedrijf uit Dordrecht. Via ons netwerk komt u eenvoudig in contact met een aantal bedrijven uit uw eigen regio. Wij werken namelijk samen met bedrijven vanuit het hele land.

U bespaart op de kosten door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt voor asbestinventarisatie of het verwijderen van asbest.

Start hier uw gratis offerteaanvraag!

Navigeer op deze pagina naar:

Asbest herkennen | Asbestinventarisatie | Asbest verwijderen | Gemiddelde kosten | Subsidie?

Asbest in huis of bedrijf?

Zowel een particulier als bedrijf kan een asbestbedrijf inschakelen voor het saneren van asbesthoudende materialen. Is uw huis gebouwd voor 1994? Dan is de kans groot dat er in verschillende materialen asbest verwerkt is. Het herkennen van asbest is als particulier vrij ingewikkeld. Veel voorkomende plaatsen van asbest zijn het dakbeschot, plafondplaten en golfplaten. Ook in bedrijfspanden gebouwd voor 1994 bevindt zich vaak asbest. Dit vindt u terug in onder meer de rioolleidingen, ventilatiepijpen en vensterbanken. Omdat u de vezels niet eenvoudig kunt herkennen is het noodzakelijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren wanneer u zeker wilt weten dat er asbest in uw woning of bedrijfspand aanwezig is.

Asbest, risico voor gezondheid?

Asbestvezels zijn, wanneer u ze inademt, een groot risico voor uw gezondheid. Wanneer de asbestvezels verwerkt zijn in een ander materiaal is de kans op inhalering echter heel klein. Dit noemen wij ook wel hechtgebonden asbest. Wanneer blijkt dat u hechtgebonden asbest in huis heeft, dan kunt u hier in de meeste gevallen prima mee blijven leven. Wel zal u goed in de gaten moeten houden of er geen beschadigingen ontstaan. Als dit het geval is zullen de asbestvezels gemakkelijk losraken en rondzweven door de lucht. Daarom is het ook niet toegestaan om te gaan verbouwen in een woning van voor 1994 zonder dat er een asbestinventarisatie is uitgevoerd.

asbest verwijderen Dordrecht

Uw voordeel

  • Vergelijk offertes & bespaar tot 30%
  • De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend
  • Asbest specialisten uit Dordrecht

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Benieuwd naar de kosten van asbestinventarisatie of asbestverwijdering? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen
asbest herkennen

Asbest herkennen

Wanneer uw woning voor 1994 is gebouwd is er een grote kans dat er asbest gebruikt is. Vele klanten vragen ons daarom of het mogelijk is om zelf de asbest te herkennen en saneren. Het herkennen van asbest is ontzettend lastig, maar u zou wel de asbesthoudende materialen kunnen herkennen. Golfplaten van voor 1994 zullen bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk geproduceerd zijn met behulp van asbest. Golfplaten waar de vezels in verwerkt zijn, zijn vaak donkergrijs van kleur. Ook andere asbesthoudende materialen zijn soms te herkennen aan de uitstraling. Zo zal het oppervlak in ieder geval nooit volledig glad zijn en ziet het er grijs uit. Omdat de vezels zijn verwerkt in zoveel verschillende vormen raden wij u aan een expert in te schakelen voor een asbestinventarisatie.

asbestonderzoek uitvoeren Dordrecht

Asbest of niet? Asbestanalyse uitvoeren!

Zoals wij al eerder toelichtten, is het herkennen van asbest enorm lastig. Asbestvezels werden in het verleden veel gebruikt in verschillende toepassingen en hebben ook geen vaste kleur of structuur. Bovendien is hechtgebonden asbest altijd verwerkt in materialen, waardoor de kleur van de asbestvezels helemaal geen rol spelen bij het herkennen ervan. Als u zeker wilt weten dat er asbest in uw pand in Dordrecht aanwezig is, dan is het noodzakelijk om een specialist in te schakelen voor een asbestonderzoek. Een specialist heeft voldoende ervaring om asbesthoudende materialen snel te herkennen en zal na een asbestonderzoek een asbestinventarisatierapport opmaken. Zo weet u precies waar de asbest aanwezig is en of u eventueel een asbestverwijdering moet laten plaatsvinden.

asbestinventarisatie in Dordrecht

Asbestinventarisatie bij renovatie- of sloopwerkzaamheden

Heeft u een huis gekocht van 25 jaar of ouder en wilt u deze gaan verbouwen? Dan zult u bij de gemeente een vergunning moeten aanvragen. Een voorwaarde voor deze vergunning, is dat u een asbestinventarisatierapport inlevert. De kans is immers groot dat er asbest aanwezig is in het pand dat u wilt gaan verbouwen of slopen. Hoewel hechtgebonden asbest geen direct gevaar vormt, kan dit tijdens een verbouwing veranderen in losgebonden vezels. In dat geval vormt het zeker een gevaar voor de gezondheid. Laat daarom een asbestinventarisatierapport opstellen aan de hand van een type A asbestonderzoek.

asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport

Wanneer u een asbestinventarisatie laat uitvoeren, dan zal de expert in eerste instantie onderzoek doen naar direct waarneembaar asbest. Hij maakt hierbij gebruik van handgereedschappen en zal geen sloop- of breekwerk uitvoeren. Aan de hand van zijn conclusies stelt hij het asbestinventarisatierapport op. Hierin staat vermeld of er asbesthoudende materialen zijn waargenomen en waar deze zich bevinden. Hierin staat ook vermeld of het noodzakelijk is om de materialen te verwijderen. In het geval van hechtgebonden asbest is het vaak mogelijk om dit te laten zitten, maar als er het risico op losgebonden asbest is zal u een asbestverwijdering moeten laten uitvoeren.

Wanneer is een asbestinventarisatie verplicht?

In principe is het altijd mogelijk om zelf een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld als u de woning wilt verkopen en u wilt de kopers ervan verzekeren dat er geen problemen zijn. Slechts in enkele gevallen is het verplicht om een asbestonderzoek uit te laten voeren. Dit is met name het geval wanneer u een woning van voor 1994 wilt gaan slopen of verbouwen. Als er tijdens de verbouwing asbestvezels loskomen dan is dit een risico voor u en alle omwonenden. Daarom moet eerst vastgesteld worden dat een dergelijke verbouwing kan plaatsvinden zonder gevaar op besmetting. Voordat u een sloopvergunning krijgt toegewezen zal u daarom een asbestinventarisatierapport moeten inleveren bij de gemeente.

Asbestonderzoek type A, B, 0 of G

Vroeger waren er verschillende mogelijkheden bij het uitvoeren van een asbestonderzoek. Tegenwoordig is er nog maar één schema. Een asbestonderzoek type A bestaat dus niet meer. De specialist onderzoekt nu de materialen aan de hand van het Certificatieschema voor het Procescertificaat Asbestinventarisatie. De asbesthoudende materialen worden nog wel ingedeeld in verschillende types. Type A asbest is bijvoorbeeld direct zichtbaar, denk aan golfplaten, en type B is niet direct herkenbaar als asbest. Aan de hand van het asbestonderzoek wordt niet alleen vastgesteld om wat voor type asbest het gaat, maar ook wat de beste methode is om het te verwijderen.

Professionele asbestinventarisatie tegen de scherpste prijzen!

Benieuwd naar de kosten van asbestinventarisatie? Vergelijk offertes & bespaar!

Gratis offertes aanvragen
asbestsanering in Dordrecht

Asbest laten verwijderen

Hoewel een asbestsanering niet in alle gevallen noodzakelijk is, kan het natuurlijk voorkomen dat u graag de asbesthoudende producten wilt laten saneren. Klanten vragen ons nog geregeld of het mogelijk is om zelf de asbest te saneren. Onder een aantal strenge voorwaarden is dit zeker mogelijk, maar wanneer u dit niet vertrouwd of als u niet weet waar u moet beginnen dan raden wij u aan hier een expert uit Dordrecht voor in te schakelen. Hij kan uw asbestsanering volledig uit handen geven, zodat u zeker weet dat er geen gevaar is op bijvoorbeeld kruisbesmetting. Een asbestverwijdering binnenshuis verloopt vaak met behulp van een containment.

asbestverwijdering voor particulieren en bedrijven

Asbest verwijderen: particulier of bedrijf?

Zoals wij eerder al toelichtten is het als particulier mogelijk om onder een aantal strenge voorwaarden zelf de asbestverwijdering uit te voeren. Alle asbesthoudende producten die u in het geheel kunt verwijderen mag u zelf saneren, mits de totale oppervlakte maximaal 35 vierkante meter bedraagt. Als bedrijf is dit echter niet toegestaan, en zult u een gecertificeerd expert uit Dordrecht moeten inschakelen om alle asbesthoudende producten te verwijderen. Bent u op zoek naar een asbestsanering expert uit Dordrecht? Neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in zodat u snel kunt beginnen met het vergelijken van offertes. Bespaar zo flink op de kosten van uw asbestverwijdering!

Asbest verwijderen? Uitleg van het proces!

Hoe een asbestsanering er precies uitziet is afhankelijk van het bedrijf in Dordrecht, maar in principe zult u de volgende stappen doorlopen:

  • U laat een asbestinventarisatie uitvoeren door een expert uit Dordrecht, deze stelt hierna een inventarisatierapport op
  • Eventueel volgt een risicobeoordeling of aanvullend onderzoek zodat duidelijk is welke producten u moet laten saneren
  • Tijdens de asbestverwijdering binnenshuis is het belangrijk dat er niemand aanwezig is. Wanneer u buitenshuis asbest laat saneren dan wordt de buurt afgezet
  • Na het verwijderen van de asbesthoudende producten zal er een eindcontrole plaatsvinden, zodat u zeker weet dat alles is verwijderd.
asbest saneren en afvoeren Dordrecht

Wanneer is asbestverwijdering verplicht?

Zoals u inmiddels duidelijk is, is asbest niet altijd een gezondheidsrisico. In vele gevallen is het dan ook mogelijk om zonder asbestsanering gezond te leven in huis. In enkele gevallen is er sprake van losgebonden asbest. Dit houdt in dat de vezels niet zijn verwerkt in een ander materiaal, en dus gemakkelijk door de lucht kunnen zweven. U zult dan zo snel mogelijk een asbestsanering moeten laten uitvoeren. Ook wanneer er sprake is van asbest in uw dak is het verplicht om dit zo spoedig mogelijk te laten verwijderen. Het asbestverbod in 2024 is uitgesteld. Toch doet u er verstandig aan om alles zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Het proces van asbestverwijdering in beeld:

Asbest verwijderen in Dordrecht?

Vergelijk offertes van gecertificeerde specialisten en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kosten asbestinventarisatie

Bent u op zoek naar een expert voor een asbestinventarisatie? Neem dan contact met op via het offerteformulier! De kosten voor een dergelijk asbestonderzoek kunnen enorm verschillen per bedrijf in Dordrecht. Om er zeker van te zijn dat u de scherpste prijzen betaalt, is het raadzaam om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Voor een onderzoek naar direct herkenbare asbest betaalt u gemiddeld €375,- tot €500,-. De kosten voor asbestonderzoek naar niet direct zichtbare asbest lopen op van gemiddeld €650,- tot €1.500,-. Wilt u een onderzoek uit laten voeren en heeft u geen asbestinventarisatierapport nodig? Laat dan een zogenaamd type 0 onderzoek uitvoeren, dit is de voordeligste optie en kost ongeveer €175,- tot €225,-.

Prijstabel: kosten asbestinventarisatie

Type asbestinventarisatieGemiddelde kosten, inclusief btw*
Asbest is direct te herkennen (was type A)€375,- tot €500,-
Asbest is niet direct zichtbaar (was type B)€650,- tot €1.500,-
Asbestinventarisatie voor aankoop of verbouwing woning (was type 0)€175,- tot €225,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten.

Kosten asbest verwijderen

Wanneer uit het asbestonderzoek blijkt dat een asbestsanering nodig is, dan schakelt u hiervoor een saneringsbedrijf in. Ook voor een asbestverwijdering lopen de prijzen enorm uiteen, maak daarom gebruik van onze service om de prijzen van diverse bedrijven uit Dordrecht te vergelijken. Voor het saneren van een ruimte tot 35 vierkante meter liggen de kosten rond de €1.000,- tot €1.200,-. Voor het saneren van 3 ruimten tot 50 vierkante meter betaalt u ongeveer €1.500,- tot €1.700,-. Ook asbestdaken kunt u laten saneren door een bedrijf uit Dordrecht. Voor een oppervlakte tot 10 vierkante meter betaalt u ongeveer €650,- tot €750,-.

verwijderen asbest kosten

Prijstabel: kosten asbest verwijderen

Asbest verwijderen per ruimteGemiddelde kosten, inclusief btw
1 ruimte tot 35 m²€1.000,- tot €1.200,-
2 ruimten tot 40 m²€1.100,- tot €1.300,-
2 ruimten tot 70 m²€1.600,- tot €1.800,-
3 ruimten tot 50 m²€1.500,- tot €1.700,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Prijstabel: asbest golfplaten verwijderen

Asbest verwijderen: golfplatenGemiddelde kosten, inclusief btw
1 – 10 m²€650,- tot €750,-
11 – 20 m²€800,- tot €900,-
21 – 30 m²€850,- tot €950,-
31 – 50 m²€900,- tot €1.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Asbest zelf verwijderen en afvoeren

Bent u zich bewust van de asbesthoudende producten die zijn gebruikt bij de productie van uw dakbeschot? Dan is het in sommige situaties mogelijk om dit dakbeschot zelf te verwijderen. Wij raden u in ieder geval aan om contact op te nemen met de gemeente van Dordrecht, zij kunnen u op de hoogte stellen van de verschillende regels en voorwaarden waar u zich aan moet houden. Zo mag het dakbeschot de maximale oppervlakte van 35 m2 niet overschrijden. Ook moet het dakbeschot in z’n geheel te verwijderen zijn. Alleen in dat geval mag u zelf een asbestsanering uitvoeren. Houd er rekening mee dat u de asbesthoudende materialen niet mag afvoeren met de rest van het grofvuil. Ook het afvoeren van het asbestafval moet zorgvuldig gedaan worden.

Asbestafval

Bent u erin geslaagd uw dakbeschot zelf te verwijderen? Dan zult u het asbestafval op de juiste wijze moeten afvoeren. In de meeste gevallen beschikt de gemeente over een milieustraat waar u het asbestafval gratis of tegen een vergoeding naartoe kunt afvoeren. Neem contact op met uw gemeente als u meer informatie over het afvoeren wenst te ontvangen. Vele klanten zien het afvoeren van asbestafval echter niet zitten, omdat er nog steeds de kans bestaat dat de vezels losraken. In dat geval bieden vele gemeentes een speciale dienst aan, waarbij het mogelijk is om het asbestafval professioneel te laten afvoeren. Ook hiervoor kan u contact opnemen met het gemeenteloket van Dordrecht.

asbestverbod in 2024 op daken

Asbestverbod in 2024 op daken?

In het verleden werden golfplaten vaak gebruikt als dak op schuren. Heeft u een dak van golfplaten die ouder zijn dan 25 jaar? Dan is er een grote kans dat u te maken heeft met een asbestdak. Hoewel hechtgebonden asbestvezels niet perse verwijderd hoeven worden, zult u een asbesthoudend dak wel moeten verwijderen. Dit heeft te maken het met feit dat golfplaten eenvoudig verweren. Er ontstaan scheurtjes die ervoor zorgen dat de vezels losraken en door de lucht gaan zweven. Doordat dit een gevaar vormt voor iedereen die in de buurt woont, is het verstandig om een asbestsanering uit te laten voeren. Er zou vanaf 2024 een verbod op asbestdaken komen, maar het asbestverbod is voorlopig van de baan.

subsidie voor asbest verwijderen

Subsidieregeling asbestdaken verwijderen

Het is bij asbestdaken noodzakelijk om een asbestsanering uit te laten voeren. Hoewel er nog geen verbod op de daken geldt, is het verstandig om zo snel mogelijk te saneren. Er is helaas geen subsidieregeling meer beschikbaar voor het verwijderen van asbestdaken. De subsidieregelingen zijn allemaal gebruikt, zelfs het extra budget van €8 miljoen dat in 2019 vrij kwam. U leest op de website van RVO meer over de subsidie.

gratis offertes asbestinventarisatie

Asbest specialisten met SC-540 certificaat

Omdat het herkennen van asbest erg lastig is voor een particulier, is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren om zeker te weten of er asbestvezels aanwezig zijn. Als u een inventarisatie laat uitvoeren omdat u graag een sloopvergunning wilt aanvragen, dan bent u verplicht het onderzoek uit te laten voeren door een SC-540 gecertificeerd specialist. Als deze specialist niet beschikt over dit certificaat, dan is het asbestinventarisatierapport niet voldoende om een sloopvergunning aan te mogen vragen. Bent u op zoek naar een SC-540 gecertificeerd specialist? Wij werken samen met diverse specialisten uit Dordrecht die beschikken over dit certificaat.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Het uitvoeren van een onderzoek en asbestsanering in Dordrecht kost flink wat geld. Bij asbestsandering van een dak hebt u geen recht meer op een subsidie, u bent zelf verantwoordelijk voor de kosten. Wij begrijpen dat u hier zoveel mogelijk op wilt besparen, daarom bieden wij u de mogelijkheid om de tarieven van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Wij sturen u zo spoedig mogelijk tot 6 vrijblijvende en kosteloze offertes toe die u daarna vergelijkt op prijs en aanbod. Dankzij onze werkwijze besparen klanten al snel tot ruim 30% op de totale kosten!

Start uw gratis offerteaanvraag!