Asbestinventarisatie laten uitvoeren?

Bespaar op de kosten!

Nu gratis offertes vergelijken

Asbestinventarisatie kosten

Wilt u een asbest analyse voor asbestdaken laten uitvoeren en bent u benieuwd naar de kosten in 2021 die daarbij horen? Lees dan snel verder op deze pagina. U vindt informatie over de verschillende types asbestonderzoek en wat er in een asbestinventarisatierapport staat. Ook vindt u een handig overzicht van de gemiddelde kosten.

Bespaar op de kosten van asbestinventarisatie! Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul het formulier op de offertepagina in. U ontvangt snel een aantal gratis offertes. De prijsopgaven zijn bovendien geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast! Door de aanbiedingen met elkaar te vergelijken ziet u snel welk asbestinventarisatiebedrijf het best bij uw wensen past.

Navigeer direct naar:

asbestinventarisatie kosten

Wat kost asbestinventarisatie?

Bent u benieuwd naar de kosten van asbestinventarisatie in 2021? De kosten zijn afhankelijk van het type inventarisatie. Wanneer de asbest direct te herkennen is, laat u een type A asbestonderzoek uitvoeren. Dergelijke testen kosten gemiddelde tussen de €300,- tot €400,-. Ontstaat na deze inventarisatie het vermoeden dat er asbest is verwerkt in materialen die niet direct zichtbaar zijn? Dan moet u een asbestonderzoek type B laten uitvoeren, voor gemiddelde kosten van €650,- tot €1.500,-.

Gaat u uw woning verkopen en is er asbest aanwezig in het pand? Dan moet u een asbestonderzoek type O laten uitvoeren om melding te kunnen maken van de aanwezigheid van asbest. Deze inventarisatie laat u uitvoeren tegen gemiddelde kosten van €100,- tot €200,-.

Prijstabel: asbestinventarisatie kosten

Type asbestinventarisatie Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Asbest is direct te herkennen (was type A) €300,- tot €400,-
Asbest is niet direct zichtbaar (was type B) €650,- tot €1.500,-
Asbestinventarisatie voor aankoop of verbouwing woning (was type 0) €100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, sterk afhankelijk van de situatie. Vergelijk daarom gratis offertes.

Kosten asbestinventarisatie: asbest is direct te herkennen

Is het materiaal dat u wilt laten testen met het blote oog te zien? Wanneer u vermoedt dat er asbest aanwezig is, of na een type O asbestinventarisatie, voert de specialist het type inventarisatie uit dat vroeger asbestinventarisatie type A heette. Het betreft een inspectie waarbij het asbestinventarisatiebedrijf met handgereedschap het materiaal bestudeert. Hij voert minimaal sloopwerk uit. Als het nodig is wordt er monsters genomen.

Na de asbestinventarisatie ontvangt u een asbestinventarisatierapport dat u nodig heeft wanneer u wilt gaan slopen. Bent u benieuwd naar de kosten in 2021?

Gemiddeld kost dit type asbestinventarisatie tussen de €300,- tot €400,-.

kosten inventarisatie asbest

Kosten asbestinventarisatie: asbest is niet direct zichtbaar

Zijn er in uw woning verborgen materialen waarvan u vermoedt dat ze asbest bevatten? Een type B inventarisatie wordt gekenmerkt door het zoeken naar asbest in verborgen materialen. Er is zwaar destructief onderzoek nodig om deze materialen te inventariseren. Dit houdt in dat het asbestinventarisatiebedrijf in de meeste gevallen dingen kapot moet maken om het asbest te kunnen inventariseren.

Een type B asbestonderzoek is altijd een aanvulling op het type A asbestonderzoek. Uw woning wordt compleet onderzocht. Er zijn vaak diverse sloopwerkzaamheden nodig om bijvoorbeeld te kijken of bepaald isolatiemateriaal asbestvezels bevat. U ontvangt nadien een asbestinventarisatierapport.

Reken voor een type B asbestonderzoek op gemiddelde kosten van €650,- tot €1.500,-.

Asbestinventarisatie kosten: bij aankoop of verbouwing woning

Is er asbest in uw woning of bedrijfspand aanwezig en wilt u het pand verbouwen? Wanneer u een sloopmelding doet, is een asbestinventarisatierapport een verplichte bijlage. De specialist voert dan een type O analyse uit. Deze inventarisatie lijkt op een type A onderzoek, maar is minder diepgaand. Er komt geen breekwerk aan te pas.

Een type O analyse is een visuele beoordeling. Het doel van de inventarisatie is de aanwezigheid van asbest in kaart te brengen. Om asbestsanering in gang te zetten, kunt u deze inventarisatie niet gebruiken. Bent u benieuwd naar de kosten voor asbestinventarisatie particulier?

Een type O asbestonderzoek kost gemiddeld tussen de €100,- tot €200,-.

Verschillende typen asbestinventarisatie samengevoegd

Sinds 2017 zijn de verschillende schema’s van asbestonderzoeken samengevoegd tot één schema. De termen ‘type A’ en ‘type B’ worden officieel niet meer gebruikt. In de praktijk ziet u dat deze termen nog wel veel gebruikt worden. Schakel altijd een specialist in. Deze is bevoegd om het potentieel gevaarlijke werk uit te voeren.

De verschillende types asbestonderzoek op een rijtje:

  • Asbestinventarisatie voor aankoop of verbouwing woning: Deze visuele inspectie dient om asbest te melden voor een sloopmelding of de verkoop van een woning.
  • Analyse van direct zichtbaar materiaal: De specialist heeft directe toegang tot het materiaal en neem zo nodig monsters ter analyse.
  • Analyse van niet direct zichtbaar materiaal: Bij dit onderzoek is sloopwerk nodig om de te onderzoeken materialen te bereiken.

Bespaartips voor asbestinventarisatie

De kosten voor asbestinventarisatie van asbestdaken zijn vaak kosten waar u niet op zit te wachten. Daarom is het fijn dat u met bepaalde keuzes de kosten zo laag mogelijk houdt. Helaas is er in 2021 voor een inventarisatie onderzoek geen subsidie meer beschikbaar. Doe uw voordeel op met deze handige bespaartips!

  • Soms is het mogelijk zelf monsters te nemen van de materialen waarvan u vermoedt dat ze asbest bevatten. Na laboratoriumonderzoek ontvangt u een analyserapport waarin staat of er sprake is van asbest of niet.
  • Schakel samen met de buren een expert in en profiteer van kwantumkorting.
  • Schakel een bedrijf uit de buurt in en bespaar gemakkelijk op de voorrijkosten.
  • Vergelijk offertes zodat u een goed beeld heeft van de kosten van asbest analyse. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

kosten asbestonderzoek

Besparen op asbestinventarisatiebedrijf? Gratis offertes vergelijken!

Vermoedt u dat er asbest in uw woning aanwezig is? Of wilt u asbestdaken laten verwijderen in 2021? Dan is het altijd nodig om een asbestinventarisatie te laten doen. Na de analyse krijgt u een uitvoerig asbestinventarisatierapport, dat u gebruikt om de sanering te starten. Met een specialist bent u verzekerd van een correcte asbestinventarisatie.

Hoe vind ik snel een goede specialist?

Dat is niet lastig! Start uw offerteaanvraag door het offerteformulier in te vullen. Het invullen is zo gedaan en u ontvangt snel een aantal gratis offertes, die bovendien vrijblijvend zijn. Vergelijk en zie snel welk asbestinventarisatiebedrijf u de beste deal biedt!

Nu gratis offertes vergelijken!