Subsidie voor verwijderen asbest?

Bespaar op de kosten!

Nu gratis offertes vergelijken!

Subsidie asbest verwijderen

Bent u benieuwd naar mogelijke subsidie voor het verwijderen van asbest? Sinds 1994 wordt in Nederland geen asbest meer gebruikt bij het bouwen van nieuwe panden. Nu wil de Rijksoverheid een verbod op asbestdaken instellen. Hoewel het verbod van 2024 voorlopig van de baan is, wilt u het asbest vast verwijderd hebben. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een subsidie? Op deze pagina leest u alles over de landelijke subsidieregeling, gemeentelijke subsidies en een nieuw fonds.

Asbestsaneerbedrijf gezocht? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zoek dan niet verder! U hoeft niets meer te doen dan het offerteformulier in te vullen. Daarna ontvangt u snel een aantal offertes van asbestspecialist uit uw regio. Zo ziet u snel welk bedrijf de beste service en prijs biedt.

Navigeer direct naar:

subsidie asbest verwijderen

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Is er asbest verwerkt in het dak van uw woning? Omdat asbest heel schadelijk kan zijn voor uw gezondheid, wil de Rijksoverheid dat asbestdaken zo snel mogelijk verboden worden. De Rijksoverheid wilde asbestdaken per 31 december 2024 verbieden. Sinds juni 2019 is het verbod echter van de baan.

Waarom is het verbod uitgesteld?

De reden dat het verbod op asbestdaken in 2024 voorlopig is uitgesteld, is dat het niet goedkoop is om asbest te verwijderen. In 2016 was er €75 miljoen beschikbaar voor de Subsidieregeling verwijdering Asbestdaken. Helaas is dit budget inmiddels uitgeput. U kunt de subsidie niet meer aanvragen.

Subsidieregeling asbestdaken: budget is vanaf 2019 uitgeput

Heeft u een dak van golfplaten waarin asbest verwerkt is? Tot 15 december 2018 kon u subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbest. Helaas is het uitgeputte budget sindsdien niet meer aangevuld. U kunt in 2021 dus geen landelijke subsidie meer aanvragen.

Asbest vormt geen gezondheidsrisico wanneer het in het dak verwerkt is. U loopt gevaar wanneer het materiaal bewerkt wordt. Dan vliegen de vezels in het rond, waardoor u ze kunt inademen. Dit heeft tot gevolg dat u zelf geen asbest mag verwijderen. Een vakman gebruikt speciale beschermingsmaterialen om het verwijderen veilig uit te voeren. Ook het afvoeren van het materiaal moet op specialistische wijze uitgevoerd worden.

Asbest eraf zonnepanelen erop: subsidie gestopt

In het kader van milieuvriendelijke energie was er een subsidie voor het combineren van asbestsanering en het plaatsen van zonnepanelen. Helaas is ook de subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ uitgeput en niet meer aan te vragen. Toch wilt u uiteindelijk van uw asbestdak af.

Combineer asbestsanering met zonnepanelen!

Het is interessant om eens te kijken naar asbestsanering in combinatie met het opwekken van zonne-energie. U slaat dan twee vliegen in één klap. Niet alleen is het gevaarlijke asbest verwijderd uit uw dak, u bespaart ook jaarlijks flink op uw energierekening!

subsidie asbestdaken

Subsidie asbest verwijderen in 2021?

In 2021 is er geen subsidie van de Rijksoverheid meer beschikbaar voor het verwijderen van asbestdaken. De €75 miljoen die in 2016 beschikbaar was gesteld, is helemaal op. Ook de extra €8 miljoen van 2019 is op. Het is dus niet meer mogelijk om 2021 een landelijke subsidie voor het verwijderen van asbest aan te vragen. Wel is het niet meer verplicht om alle asbestdaken per 2024 verwijderd te hebben. Het verbod van Rijksoverheid op asbestdaken is voorlopig van de baan.

Moet u nu alles zelf betalen?

Sommige gemeentes in Nederland geven nog wel subsidies uit voor asbestsanering. Verderop op deze pagina leest u meer over gemeentelijke subsidies. Ook komt er waarschijnlijk een nieuw fonds om asbestsanering te subsidiëren.

Nieuw fonds?

Hoewel de druk om asbestdaken te verwijderen minder groot is, nu het verbod van 2024 van de baan is, willen we uiteindelijk wel van alle asbest af. Het budget voor de landelijke subsidie is al uitgeput, waardoor u de kosten voor de asbestsanering geheel zelf zou moeten dragen. Toch is er goed nieuws!

Staatssecretaris Van Veldhoven kondigde in juni 2019 aan dat er een nieuw potje met geld voor particulieren en bedrijven komt. Provincies, gemeenten, banken en de Rijksoverheid werken samen om het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting in leven te roepen. Het fonds vervangt de huidige subsidieregeling en moet in de loop van 2019 in de lucht zijn.

Subsidie bij de gemeente aanvragen

Heeft uw woning of tuinschuin een dak van golfplaten met asbest? En wilt u het asbest verwijderen? Dat het budget voor de landelijke subsidie voor particulieren en bedrijven inmiddels op is, hoeft niet te betekenen dat u alles zelf moet betalen. Sommige gemeentes geven in het kader van energiezuiniger wonen subsidie voor het vervangen van asbestisolatie.

Geeft uw gemeente subsidie voor asbestsanering?

Op de website van EnergieSubsidiewijzer controleert u gemakkelijk en snel of uw gemeente asbestsanering subsidieert. Bij beschikbare subsidies vindt u een handig overzicht van de voorwaarden en bedragen die u ontvangt. Ook ziet u direct waar u de financiering aan kunt vragen.

Besparen op asbest verwijderen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u asbest in het dak van uw woning laten verwijderen? Het verwijderen van asbest moet op de juiste manier uitgevoerd worden, om geen gezondheidsrisico te lopen. Daarom is het altijd verstandig, en meestal ook verplicht, om een expert in te schakelen. Deze heeft de juiste kennis en materialen voor asbestsanering.

Vind gemakkelijk een goedkope asbestexpert! Start nu uw offerteaanvraag!

Dankzij deze offerteservice hoeft u niet lang te zoeken of verschillende bedrijven op te bellen. U vult één keer het offerteformulier in en u ontvangt snel een aantal gratis én vrijblijvende offertes van asbestspecialist bij u uit de buurt. Vergelijk en u ziet snel welk bedrijf u het beste aanbod doet!

Gratis asbest offertes vergelijken!