Asbest in huis of bedrijf?

Vergelijk offertes van asbest specialisten in Breda & bespaar!

Nu gratis offertes vergelijken

Asbest Breda: opsporen tot verwijderen

Asbest in Breda is de nachtmerrie van veel woningeigenaars. Vermoedt u asbest in huis? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren en laat het asbest verwijderen om uw gezondheid te beschermen en zodat u zonder zorgen in uw eigen huis kunt klussen. Zoekt u een asbestbedrijf voor uw asbestverwijdering?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van asbestbedrijven in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de asbestverwijderaar met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40%! Op deze pagina leest u wat asbest is en wanneer u het moet verwijderen. U leest meer over de kosten van een asbestsanering en krijgt informatie over een inventarisatie.

asbest in Breda

Wat is asbest?

Asbest is een natuurlijk materiaal dat voor 1994 veel gebruikt werd in de bouw. Het materiaal isoleert uitstekend, is enorm sterk en brandwerend. Bovendien was asbest heel goedkoop. Toen bleek dat asbest een risico voor de gezondheid was en onder andere asbestose veroorzaakte, is het gebruik van asbest verboden.

In huizen gebouwd voor 1994 is er dus nog steeds asbest aanwezig. U kunt het asbest laten saneren of, in het geval van hechtgebonden asbest, laten zitten. Hechtgebonden asbest vormt namelijk niet direct een gevaar voor uw gezondheid, alleen als u in asbesthoudende materialen gaat boren of zagen. Verderop leest u hoe u asbest kun herkennen.

Asbest in huis of bedrijf?

Asbest komt nog altijd veel voor in oudere huizen. In de meeste gevallen gaat het hierbij om hechtgebonden asbest: de vezels zijn dan verwerkt in een constructie. Als u een asbestonderzoek in Breda laat uitvoeren, dan weet de asbestdeskundige vaak precies waar hij op zoek moet gaan naar asbest. Dat komt omdat asbest standaard in bepaalde onderdelen van een woning verwerkt zijn. Asbest is in het verleden vaak verwerkt in de schoorsteen, in cement of in de vloerbedekking. Benieuwd naar de prijzen van een asbestonderzoek of -verwijdering? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Asbest in Breda komt onder andere voor op deze locaties:
 • Het dak
 • Golfplaten
 • Het dakbeschot
 • In cement
 • In vloerbedekking
 • De schoorsteen
Asbest in een bedrijf komt onder andere voor in:
 • Schoorstenen
 • Golfplaten daken
 • Cement
 • Dakbeschot

Wat te doen bij asbest?

Vermoedt u asbest in huis? Volg dan onderstaande stappenplan:

 1. Weet u zeker dat er asbest aanwezig is? Laat een asbestinventarisatie in Breda uitvoeren zodat u dit zeker weet. Vraag gratis offertes aan!
 2. Moet het weg of niet? Hechtgebonden asbest kunt u eventueel laten zitten zolang u niet gaat verbouwen, omdat er geen direct risico is dat de vezels loslaten.
 3. Als u het asbest wel weg wilt halen: wie moet dit doen? U, de verhuurder of een eventuele koper?
 4. Hoe moet het weggehaald worden? Asbest met risicoklasse 2 moet verwijderd worden door een gecertificeerd asbestverwijderaar.
 5. Wie betaalt de asbestverwijdering?

Hoe asbest herkennen?

Asbest herkennen is niet mogelijk. Asbestvezels zijn zo klein, dat ze alleen met een microscoop te zien zijn. Wilt u zeker weten of er asbesthoudend materiaal in uw woning aanwezig is, lat dan een asbestanalyse uitvoeren.

U kunt wel asbesthoudende materialen herkennen!

Asbest heeft een paar belangrijke eigenschappen, zodat u weet welke materialen mogelijk asbestvezels bevatten. Zo isoleert het uitstekend, waardoor het veel gebruikt wordt bij plafonds, daken en als isolatie om verwarmingsbuizen. Het is brandbestendig, en wordt daarom ook veel gebruikt in kachelplaten bij cv-installaties.

Kwalitatief asbestonderzoek in Breda tegen lage prijzen!

Vergelijk gratis offertes en vind een asbestverwijderaar bij u in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

asbestinventarisatie Breda

Asbestinventarisatie Breda

Om zeker te weten dat u asbest in Breda heeft, moet u een onderzoek laten uitvoeren. Er zijn verschillende soorten asbestonderzoeken die u kunt laten uitvoeren. De visuele beoordeling heeft geen extra waarde als u een huis wilt slopen, omdat er geen asbestinventarisatierapport wordt opgesteld. Dit is een visuele beoordeling of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Dit komt van pas als u een huis wilt kopen of verkopen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Wilt u gaan verbouwen?

In dat geval moet u de bouwonderneming een asbestinventarisatierapport overhandigen. Alleen als er geen asbest aanwezig is, mag de bouwonderneming verbouwen zonder vergunning. Dit krijgt u alleen na een eerste of een aanvullende inventarisatie. Wilt u een asbestonderzoek in Breda laten uitvoeren? Vergelijk gratis offertes en bespaar op de prijzen!

Kosten asbestinventarisatie

De kosten van een asbestinventarisatie in Breda starten rond de €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om een visuele beoordeling. U krijgt na dit asbestonderzoek geen rapport, daarom is een visuele beoordeling niet voldoende als u een verbouw- of sloopvergunning wilt aanvragen. Dit onderzoek wordt veel uitgevoerd bij de (ver)koop van woningen. Zo weet u vooraf of er een reëel risico op asbest is.

Een eerste inventarisatie is een onderzoek naar waarneembaar asbest. Hierbij zoekt de asbestdeskundige naar direct waarneembaar asbest. Er vindt geen sloopwerk plaats maar wordt met handgereedschap eventueel een monster afgenomen voor een asbestanalyse. Deze inventarisatie kost u ongeveer €300,- tot €400,-. Moet er een aanvullende asbestinventarisatie in Breda worden uitgevoerd? De prijs van deze asbestinventarisatie ligt rond de €650,- tot €1.500,-.

Wat kost een asbestinventarisatie?

Type asbestinventarisatie Kosten asbestinventarisatie, inclusief btw* Aanvullende informatie
Visuele beoordeling op asbestverdachte materialen (type 0) €100,- tot €200,- Het zogenaamde type 0 onderzoek bestaat uit een visuele beoordeling of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn.
Eerste asbestinventarisatie €300,- tot €400,- De eerste asbestinventarisatie (voorheen type A) omvat een inspectie naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen die direct waarneembaar zijn.
Aanvullende asbestinventarisatie €650,- tot €1.500,- De aanvullende asbestinventarisatie (voorheen type B) wordt uitgevoerd wanneer tijdens de eerste inventarisatie wordt vermoed dat er niet-waarneembare asbest aanwezig is.

*Let op dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en zonder verplichting offertes aan.

Eerste asbestinventarisatie

Als u een asbestinventarisatierapport nodig heeft voor een sloop of verbouwing, dan moet u een eerste inventarisatie laten uitvoeren. Dit asbestonderzoek (voorheen onderzoek type A) bestaat vooral uit niet-invasief onderzoek.

Wat houdt een niet-invasief onderzoek in?

De asbest controleur gaat hierbij op zoek naar direct waarneembaar asbest. De controleur hoeft dus niets te slopen om onderzoek uit te voeren. Wel gebruikt hij handgereedschap om bij een vermoeden van asbest een klein monster af te nemen. In grote lijnen blijft uw woning dus volledig intact. Na afloop van een eerste asbestonderzoek, krijgt u een compleet asbestinventarisatierapport. Hierin staat het complete beeld van het asbest in uw woning.

Aanvullende asbestinventarisatie

Het komt wel eens voor dat er naar aanleiding van een eerste inventarisatie ook een aanvullend asbestonderzoek nodig is. Dit is het geval als de asbest controleur vermoedt dat er ook niet waarneembaar asbest in Breda aanwezig is. Dit is alleen op te sporen met zwaar destructief onderzoek.

Omdat er sloopwerk bij een aanvullende inventarisatie (voorheen onderzoek type B) komt kijken, wordt dit vaak uitgevoerd tijdens of voorafgaand aan uw eigen sloopwerken of verbouwing. Dit houdt ook in dat de werkzaamheden voorzichtig uitgevoerd moeten worden, zodat de asbest in Breda niet los raakt.

asbestonderzoek Breda

Asbestinventarisatierapport, waarvoor is dat?

Als u asbest wilt verwijderen in Breda heeft u een asbestinventarisatierapport nodig. Ook als u uw woning wilt slopen of verbouwen heeft u een asbestinventarisatierapport nodig. Alleen op vertoon van het rapport kunt u een sloopmelding doen bij de gemeente.

Wat is een asbestinventarisatierapport? Het rapport is een volledig verslag van het asbestonderzoek. Hierin staat hoeveel asbest er aanwezig is, waar dit aanwezig is en in welke risicoklasse de situatie wordt ingedeeld. Afhankelijk van de risicoklasse mag u het asbest zelf verwijderen of moet u een gecertificeerd asbestbedrijf inschakelen. Bedrijven die het asbestonderzoek mogen uitvoeren zijn vaak te herkennen aan het SC 540 certificaat.

Asbestclausule, wat is dat?

Bij de verkoop van woningen gebouwd voor 1994, bestaat er de kans dat er asbest aanwezig is. Als de verkoper dit niet zeker weet maar wel vermoedt, dan wordt er in de koopovereenkomst een asbestclausule opgenomen. Deze clausule beschermt de verkoper tegen een mogelijke aansprakelijkheid. Wilt u uw huis verkopen en weet u zeker dat er asbest aanwezig is? Dan bent u verplicht dit te melden bij de verkoop.

Vermoedt u asbest in huis? Kies voor asbestinventarisatie in Breda!

Een asbestdeskundige spoort al het asbest in huis voor u op: vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

asbestverwijdering Breda

Asbestverwijdering Breda

Is er bij een onderzoek asbest gevonden? Dan moet u uzelf afvragen of u het asbest wilt laten verwijderen of dat u het liever laat zitten.

Ben ik verplicht het asbest te verwijderen in Breda?

Kortgezegd: nee. U bent dit niet verplicht. Zolang het gaat om hechtgebonden asbest is er geen verhoogd risico. Dit geldt zolang u niet in de asbesthoudende materialen gaat zagen of boren. Wilt u dit wel, of bent u van plan te verbouwen? Dan bent u wel verplicht het asbest te verwijderen. Een asbestverwijdering in Breda moet u laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Zij zorgen ervoor dat de asbestsanering veilig wordt uitgevoerd.

Zoekt u een asbestbedrijf voor uw asbestverwijdering in Breda? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Wat kost asbest verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van asbest in één ruimte tot 35 m² liggen rond de €1.050,-. Wilt u asbest verwijderen in 2 ruimtes tot 40 m², dan liggen de prijzen rond de €1.150,-.

Voor het verwijderen van asbest in 2 ruimtes tot samen 70 m² liggen de prijzen rond de €1.700,-. Laat u een asbestverwijdering uitvoeren? Deze kosten zijn exclusief de inventarisatiekosten. Houd er rekening mee dat de kosten voor het asbestonderzoek er dus nog bovenop komen.

Asbest verwijderen: kosten 2021

Asbest verwijderen kosten: per ruimte Gemiddelde kosten, inclusief btw*
1 ruimte tot 35 m² €1.050,-
2 ruimtes tot 40 m² €1.150,-
3 ruimtes tot 50 m² €1.450,-
2 ruimtes tot 70 m² €1.700,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten, exclusief de kosten voor asbestinventarisatie. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Asbest dak verwijderen: kosten

Wilt u uw asbest golfplaten verwijderen? Tot 10 m² liggen de gemiddelde kosten rond de €675,-. Voor het verwijderen van asbest golfplaten van 21 m² tot 30 m² betaalt u gemiddeld €850,-. Gaat het om golfplaten met een totaaloppervlak van 31 m² tot 50 m²? In dat geval ligt de prijs rond de €925,-. Ook in dit geval geldt dat deze kosten exclusief de prijs voor het asbestonderzoek zijn.

Kosten asbest golfplaten verwijderen 2021

Kosten asbest golfplaten verwijderen Gemiddelde kosten, inclusief btw*
1 – 10 m² €675,-
11 – 20 m² €800,-
21 – 30 m² €850,-
31 – 50 m² €925,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten, exclusief de kosten voor asbestinventarisatie. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijsvoorbeeld: asbest verwijderen

€675,- tot €1.700,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Goedkope situatie
€675,-

Asbestverwijdering van schuur met golfplaten van 3×3 meter.

Duurdere situatie
€1.700,-

Asbestverwijdering in woning met 2 ruimtes tot 70 m².

Nu gratis offertes vergelijken

prijsopbouw asbest verwijderen

Prijsopbouw: asbestsanering Breda 2021

De totaalprijs van een asbestsanering in Breda is in te delen in twee grote categorieën. Ongeveer 72% van het geheel gaat naar de asbestsanering zelf. Daarnaast bestaat ongeveer 28% van de totaalprijs uit het asbestonderzoek. Voor u een asbestverwijdering in Breda mag uitvoeren, bent u verplicht een asbestonderzoek uit te laten voeren.

Het proces van asbestverwijdering in beeld:

Is asbestverwijdering verplicht?

Even leek het erop dat u uw asbestdak voor 2024 moest verwijderen, maar de eerste kamer stemde niet in met deze asbest regeling. Dit houdt in dat u op dit moment niet verplicht bent uw asbestdak te verwijderen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om uw asbestdak te verwijderen als u dit zelf graag wilt: dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw gezondheid en kunt u zelf gaan klussen op het dak: bijvoorbeeld als u uw eigen zonnepanelen wilt plaatsen.

Ben ik verplicht het asbest in huis te verwijderen? Bij hechtgebonden asbest is een asbestsanering niet verplicht. Zolang u niet in het materiaal gaat boren, zagen of klussen bestaat er geen groot risico dat de asbestvezels loslaten en door de lucht gaan zweven. Het is anders in het geval van losgebonden asbest: dit moet u altijd laten verwijderen of afdekken, zodat de vezels niet verspreiden.

asbest verwijderen Breda

Asbest verwijderen: particulier

Asbest in huis of een asbestdak? Hoewel het in veel gevallen geen direct kwaad kan, vinden veel particulieren het geen fijn idee om samen te leven met deze giftige stof in huis. Ook als u uw huis niet verkoopt of verbouwt is het mogelijk om het asbest in huis te laten verwijderen.

Wist u dat een particulier in sommige gevallen zelf asbest mag verwijderen?

Een asbestverwijdering als particulier is alleen toegestaan bij kleine hoeveelheden. Hieronder leest u meer over de asbestverwijdering en aan welke regels u moet voldoen. Ziet u het niet zitten om zelf uw asbest te verwijderen? Kies er in dat geval voor om een asbestbedrijf in te schakelen.

Zelf asbest verwijderen?

Zelf een asbestverwijdering uitvoeren is mogelijk bij een hoeveelheid tot 35 m². Hier zitten een aantal regels aan verbonden. Zo moet het asbestdak in goede staat verkeren: de golfplaten zijn niet kapot of verweerd. Is dit wel het geval, dan bestaat het risico dat asbestvezels vrijkomen. Ook als er mos op de golfplaten zit mag u het asbestdak niet zelf verwijderen.

Ook moet het gaan om een asbestdak op een woonhuis of schuurtje, niet op een gebouw met een bedrijfsfunctie. U mag ook geen betaalde hulp inschakelen: doet u dit wel, dan moeten het bedrijf gecertificeerd zijn voor een asbestverwijdering. Uw familie of vrienden mogen wel onbetaald helpen. Op rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke asbestregels.

Asbest afvoeren

Na de asbestverwijdering moet u het asbest afvoeren. Dit doet u heel voorzichtig: verpak het asbesthoudend materiaal in minimaal 2 lagen plastic en plak er een asbest label op. Zo is het voor omstanders direct duidelijk waar het om gaat.

Vervoer het materiaal voorzichtig, zodat het niet kapot gaat. Als het wel beschadigd raakt is er nog altijd het risico op loslatende asbestvezels. Bij sommige gemeenten kunt u het asbest inleveren bij de milieustraat. Is het inleveren van asbest niet mogelijk in uw gemeente? Vraag dan waar u het asbest wel naartoe kunt brengen. Ziet u het afvoeren van asbest niet zitten, dan kunt u er altijd voor kiezen om dit op te laten halen door een asbestbedrijf.

asbestsanering Breda

Asbest verwijderen: bedrijf

Asbest aangetroffen in uw bedrijfspand? Als u wilt verbouwen dan moet u het asbest ook laten saneren. Bent u de huurder? Meldt het aangetroffen asbest dan bij de verhuurder: de verhuurder van het pand is dan verantwoordelijk voor de kosten van het asbest saneren. Bent u de eigenaar, dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor.

Voor het verwijderen van asbest bij bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrek die oploopt tot 36% van uw totale investering. De Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u 75% van de kosten afschrijven op een tijdstip dat uzelf uitkomt. Lees op de website van RVO.nl meer over de regelingen.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog twijfels over het saneren van asbest? Of weet u niet zeker of u een asbestonderzoek moet laten uitvoeren? Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen en de antwoorden. Wilt u na het lezen van deze veelgestelde vragen nog steeds meer informatie? Schakel dan een asbestbedrijf in: zij geven u een persoonlijk en professioneel advies met betrekking tot het asbest saneren.

Waar zit asbest in?

Tot 1994 werd asbest veel verwerkt in het dakbeschot, in vloerbedekking en in schoorstenen. Andere materialen waar mogelijk asbest in zit zijn afvoerbuizen, plafondplaten, vensterbanken en kit van kozijnen. Omdat asbest heel goedkoop was, is de kans groot dat het vooral in goedkope materialen zit en niet in duurdere materialen.

Wanneer asbest verwijderen?

U moet asbest in Breda verwijderen als u uw huis wilt verbouwen of slopen. Wilt u dit niet, dan bent u niet verplicht om het asbest te saneren. Zolang het gaat om hechtgebonden asbest is er niet direct een groot risico op loslatende asbestvezels.

Hoeveel asbest mag u zelf verwijderen?

Asbest tot een oppervlak van 35 m² mag u zelf verwijderen. Wel moeten de asbesthoudende materialen in goede staat zijn. Gaat het om een asbestdak? Dan mag deze dus niet verweerd of beschadigd zijn. Ook mosgroei op golfplaten is een teken van een verweerd asbestdak.

Wat kost asbest saneren?

Het saneren van asbest op een asbestdak tot 10 m² kost ongeveer €675,-. Deze prijs loopt op tot ongeveer €1.700,- bij het saneren van asbest in 2 ruimtes tot 70 m². De kosten zijn volledig afhankelijk van het type asbest, de risicoklasse en de hoeveelheid.

Besparen op het verwijderen van asbest in Breda?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Nu gratis offertes vergelijken

asbest subsidie 2021

Asbest verwijderen subsidie 2021?

Lange tijd was er een subsidie voor particulieren beschikbaar die asbest lieten verwijderen. Het plafond van deze subsidie is bereikt, en daarom is de subsidie per 15 december 2018 gesloten. Op dit moment bekijkt de rijksoverheid of een fonds deze subsidieregeling kan vervangen. Meer hierover leest u op rijksoverheid.nl.

Hoewel er op dit moment geen landelijke subsidie beschikbaar is, is het altijd mogelijk dat uw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt. Vraag bij uw gemeenteloket of dit in uw woonplaats ook het geval is.

Bespaartips: asbest verwijderen kosten

Heeft u asbest en wilt u dit het liefst zo snel mogelijk verwijderen? We hebben 4 tips voor u opgesteld, zodat u maximaal bespaart op de saneringskosten:

 • Durft u het aan om het asbest zelf af te voeren? Zo hoeft u geen afvoerkosten te betalen.
 • Bij kleine hoeveelheden asbest is het toegestaan dit zelf te saneren.
 • Kies voor een asbestbedrijf bij u in de buurt. Op die manier bespaart u flink op de voorrijkosten.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere asbestbedrijven en kies het bedrijf met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

Recent aangevraagde offertes

Eerst asbestinventarisatie in Eindhoven
Asbest in bedrijfspand verwijderen in Tilburg
Asbest laten afvoeren in Breda
Aanvullende asbestinventarisatie in Den Bosch
Asbestonderzoek tbv verkoop woning - Helmond
Asbest dak verwijderen in Roosendaal
Asbest uit schoorsteen verwijderen Oss
Asbest vloerbedekking verwijderen in Oosterhout
Asbest golfplaten verwijderen in Veldhoven
Asbest dakbeschot verwijderen - Bergen op Zoom
Asbestverwijderaars vergelijken in Etten-Leur
Asbestonderzoek + rapportage in Uden

asbestverwijderaar Breda

Voordeel inschakelen asbestverwijderaar

Het inschakelen van een ervaren asbestverwijderaar heeft tal van voordelen. U hoeft geen materialen aan te schaffen en u bespaart uzelf veel tijd en energie. Bovendien worden de werkzaamheden veilig uitgevoerd en loopt uw gezondheid geen enkel risico.

De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 • U weet zeker dat de asbestsanering veilig wordt uitgevoerd, zonder risico op rondzwevende asbestvezels.
 • U hoeft zelf het asbest niet af te voeren.
 • Uw gezondheid loopt geen gevaar.

Besparen op asbestverwijdering Breda? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een asbestverwijderaar? Met het vergelijken van offertes vindt u snel en gemakkelijk de asbestverwijderaar met het beste aanbod. Op die manier bespaart u tot wel 40% op de totale kosten: dat wilt u toch ook?

Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend. Dit houdt in dat u nergens aan vast zit. U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven in uw mailbox: start nu uw gratis offerteaanvraag!

Nu gratis asbest offertes vergelijken!

Handige externe websites

 • Infomil.nl: alle wetgeving, regels en tips omtrent het verwijderen van asbest als particulier.
 • Aombeheer.nl: doe de asbest-check. Heeft u asbest in uw pand of dakbedekking? Doe de check!
 • Ascert.nl: Stichting certificatie asbest.